Vragen?

Bekkerlagram.nl » Nieuws » Druk & Vacuümtechniek

VacuDigger, niet voor zandkastelenbouwers

Zuigen in plaats van graven op die plekken waar de bodem vol ligt met leidingen, kabels of conform de traceerbaarheidsprocedure afvoeren bij bodemsanering. Dat is de gedachte achter de VacuDigger.

Met een opgenomen vermogen van 300 KW is sprake van een krachtige oplossing. Toch ligt de doelmatigheid van de VacuDigger vooral in de keuze van het ontwerp : een revolutionaire combinatie van filter- en blowertechniek. De gesloten laadruimte kan 12 m³ grond opnemen en kipt dat langszij uit. Het bovendeksel van de laadruimte bevat het filtersysteem dat pulsjet wordt uitgeklopt in de laadruimte zelf. Filters klasse M is standaard maar ook klasse H is mogelijk, waardoor ook asbestverwijdering met deze machine mogelijk is.

Waar handwerk om milieu of arbo redenen niet mogelijk is biedt de VacuDigger uitkomst. De machine is flexibel inzetbaar en legt met z’n draaibare VacuSwivel zuigkop gemakkelijk een leiding of kabelnetwerk bloot. Met z’n 9,25 meter lange arm en de draaibare zuigkop is de VacuDigger niet ondersteboven van een lastige te bereiken plek.

De chauffeur van de machine rijdt naar de plaats van werkzaamheden, stapt daar uit en bedient de machine functies voor rijden en werken verder , als een ware operator, op afstand.

Inmiddels heeft de VacuDigger z’n weg gevonden naar oorden waar men calamiteiten vreest bij de ontgraving met een laadschop. De machine vervangt een legertje van putjesgravers. Revolutionair en ongeslagen in z’n klasse. Dat is de VacuDigger, een oplossing voor lastige ontgravingen.