Vragen?

Bekkerlagram.nl » Nieuws » Druk & Vacuümtechniek

Vacuümwagen afgeleverd aan Rubo Bodegraven BV

Vacuümwagen met spuithaspel, op een DAF CF300 FA 4x2 chassis gemonteerd.
Bestanden:
9332_-_Rubo_Bodegraven_BV.pdf303 Ki

Tankconstructie : De slib-, bedrijfs-, en spoelwatertank vormen tezamen een tot één geheel geconstrueerde romp, vervaardigd uit 6mm Cortenstaal. Het voorste gedeelte van de romp bevat de bedrijfswatertank met een inhoud van 1100 liter. De slibtank met RVS glijbodem heeft een inhoud van 6000 liter. Onderin de slibtank is de schoonwatertank geconstrueerd, met een inhoud van 2000 liter.
Achterdeksel : Twee stuks 4” pneumatisch bediende afsluiters t.b.v. de zuigaansluiting en de losaansluiting. De zuigaansluiting is voorzien van een 5”stijgbuis met naar beneden gerichte bocht, en kan tevens worden gebruikt als aflaatmogelijkheid. Dekselvergrendeling d.m.v. 4 stuks hydraulisch bediende knevels.
Hydr. kipcilinder : 2 stuks onderwaartse kipcilinders, kiphoek circa 45°, terugtrekcilinder
Vacuümpomp : Waterring vacuümpomp met een capaciteit van 2000 m3/h. Watertoevoer d.m.v. een 1 ½ “pneumatisch bediende afsluiter. Voorzien van Vacu FSi (Fuel Save intelligence) techniek; optimalisatie van het vacuüm waarbij onnodig vacuüm zuigen tot een minimum wordt beperkt en een brandstofbesparing van 25% - 30% wordt gerealiseerd.
Zuighaspel : Op het achterdeksel is een zuighaspel gemonteerd. Het haspel is hydraulisch op- en afrollend en kan ook half afgerold gebruikt worden. Voorzien van 18m 2”zuigslang. Het haspel biedt ruimte aan 36m 2”zuigslang.
HD pomp : Pratissoli KE30, capaciteit 70ltr/min bij max. 130 bar. Hydraulisch aangedreven via een oliepomp en -motor vanaf de versnellingsbak PTO.
Spuithaspel : Spuithaspel met extra verhoogde zijkanten trommel tot 500mm. Ingericht en voorzien van 50m HD-slang, doorlaat ½”. Spuitpistool met 75cm lans.
Chassis : DAF CF300 FA 4x2, 300 PK Euro6, wielbasis 4.000mm, Traxon aut. versnellingsbak, motor PTO MX-11 M-PTO/13h en versnellingsbak PTO N TX/10C